Radio Televizija Bor o Sigurnoj kući Majdanpek

Radio Televizija Bor o Sigurnoj kući Majdanpek

MAJDANPEK – U objektu starog samačkog hotela u Majdanpeku, počela je adaptacija 400 kvadratnih metara, gde će, po završetku radova biti mesta za 20 žrtava nasilja, korisnika prve Sigurne kuće u istočnoj Srbiji. Vrednost radova je 68.566,46 evra, izvođač je „Keramika“ Bor , a adaptacija će trajati četiri meseca.

Paralelno sa infrastrukturnim radovima, radi se i na obezbeđenju stručno osposobljenog kadra, licenciranog za rad u sigurnoj kući“, kaže Boris Ilijevski, projekt menadžer Sigurna kuća istočna Srbija.

„Za rad sa žrtvama nasilja biće neophodno pet stručnih radnika i dva stručna saradnika, koji će, u međuvremenu, proći obuku, koja će biti besplatna, a poziv će trajati narednih mesec dana. Po završetku radova na adaptaciji, krenućemo u novu kampanju obezbeđivanja donatorskih sredstava za opremu, garderobu, obroke i druge potrebe korisnika Sigurne kuće“, dodaje Ilijevski.

Inače, sredstva za prvu sigurnu kuću u ovom delu Srbije, obezbedio je Centar za socijalni rad Majdanpek, kao nosilac projekta, kroz Program Evropske unije, koji podržava efektivne lokalne usluge u oblasti socijalne zaštite.

Članak preuzet sa:

https://rtvbor.rs/vesti/6863-početak-radova-na-sigurnoj-kući-u-majdanpeku